1 Kasım 2014 Cumartesi

Notting Hill Carnival

Çokça renkli, bolca eğlenceli şeyler yazmak, paylaşmak istedim bu hafta;
 Londra'nın o gri havasına renk ve eğlence katan Notting Hill karnavalı. 

İngiltere'nin ilk ırkçı ayaklanmalarından olan 'Notting Hill ayaklanmaları' karşısında, barışçıl bir çaba sağlamak için 1959 da St. Pancras Belediye binasına yapılan saldırılardan bir yıl sonra ilk karnaval düzenlenmiştir. 1966 yılından itibaren ise Notting Hill'de sokak festivali olarak her yıl yapılması kararlaştırılmıştır. Afrika ve Karayip ülkelerinden göç eden Londralılar bu karnaval ile Karayip Adalarının renkli festival havasını Londra sokaklarına taşımayı hedeflemişlerdir.

 Londra'nın Notting Hill semtinde, her yıl Ağustos ayının son Pazar ve Pazartesi günü yapılmaktadır. Yaklaşık 1.5 milyon insanı Notting Hill sokaklarına çeken ve Rio Karnavalından sonra Dünya'nın en büyük ikinci sokak gösterisidir.


Bu karnaval insanın ruhunu dans ve müzik ile doyurmakla kalmayıp, midesini de doyuruyor tabii ki. Sokak aralarından birbirinden farklı lezzetleri tatmak ve alkole özellikle de Jamaican birasına doymakta mümkün.


Bu kadar ilgi ve insan çeken bu karnavalda en önemlisi de güvenliğin sağlanması konusu. Binlerce insanın yemek yediği, dans ettiği ve özellikle alkolün çok yüksek miktarda tüketildiği Notting Hill sokaklarında İngiliz polisi de yüksek güvenlik önlemleri almaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder